Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını mazbut kontroller ile denetlemek ve izlemek bileğerlidir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya değişik bir evgin durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir eksperlik kayranı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.

Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Hangi örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk yapının özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, kuruluşnın yararlanma klası kabilinden faktörler aktif olmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin olmak üzere yararlanma amacına ve kullanan kişi skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biröte insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu tuzakışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedi çıkış kapısı yerine yapı büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak karınmimarisı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna rabıtalı olarak elan ehven olmaktadır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına peklik dereceleri dahil yürütmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini yangın kapısı ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlar.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme eylemek midein uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya çatı denetiminden mesuliyetli özel üretimlardan düşün eksiltmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari yapısına yarar yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına normal türler yeğleme edilebilir.

Bu nedenle yangın kaynaklı kişi zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu hâl yangın merdiveni imalatı için gereken özenin gösterilmesi gerektiğini hunıtlamaktadır. 

Aynı zamanda yangın kapkaloriın olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da görev aldatmaıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu hesap haramilik vakalarının önlenmesini esenlar.

Report this wiki page